Premiärförlust för Malmö

Det blev premiärförlust i Europa League för Malmö FF hemma mot Rangers. Rangers tog ledningen redan i första matchminuten på Eleda Stadion, innan det skotska laget fastställde slutresultatet 2-0 med kvarten kvar av den andra halvleken.

För Malmö FF inleddes höstens Europaspel hemma mot skotska Rangers under torsdagskvällen. Men Malmö fick en mardrömsstart i Europa League.

Redan i den första matchminuten kunde Nedim Bajrami göra 1-0 till Rangers, när han stötte in returen på ett stolpskott efter 55 sekunder.

Malmö hade mycket boll, men samtidigt svårt att hitta klara målchanser. 0-1 stod sig till paus, där skottarna var närmare att utöka än Malmö var att kvittera.

I den andra halvleken såg Malmö något bättre ut än under inledande 45 minuterna. Men hade fortsatt svårt att skapa högkaratiga målchanser. I stället var det Glasgowlaget som kunde utöka och punkterna matchen 30 minuter in i andra halvlek. Inbytte Ross McCausland prickade in 2-0 via stolpen, ett resultat som stod sig matchen ut.

Malmö inleder därmed årets Europaspel med förlust, 2-0, och får nu ladda om inför kommande matcher. Härnäst väntar bortamöte mot Qarabağ, den 3 oktober.